Muziekweb

Muziekweb is de muziekgids van de bibliotheek. De gids biedt ruim zes miljoen nummers die gratis te beluisteren zijn. Een eenvoudige manier om kennis te maken met onbekende muziek!

Muziekweb

Nieuw binnen

Nieuw binnen bij muziekweb

Wekelijks verschijnen nieuwe releases onder het kopje 'nieuw binnen'. Bovenaan staan de belangrijkste albums van de afgelopen week. Bij 'muziekstijlen' staan korte introducties over alle genres binnen pop, klassiek, jazz en wereldmuziek.

Nieuw binnen

Muziek nieuws

  1. Van Eigen Bodem: NPI-collectie (2)

    Het Nederlands Pop Instituut (NPI), dat sinds 1975 Nederlandse muziek verzamelde, heeft zijn collectie overgedragen aan Muziekweb. Het gaat om een zeer brede verzameling genres en artiesten van Nederlandse...

    27 januari 2023

  2. Basiscollectie klassiek: Conrad Paumann

    Een kleine drie eeuwen scheiden ons van Johann Sebastian Bach, de grootste organist aller tijden. Gaan we vanaf Bachs leven drie eeuwen terug in de tijd, dan komen we terecht bij de late middeleeuwer Conrad...

    19 januari 2023

Hoe werkt het?

muziekweb

Wil je cd’s of dvd’s aanvragen, ga dan naar Muziekweb en log in met je e-mailadres en wachtwoord. Als je nog geen Muziekweb-account hebt kun je ook inloggen met je Facebook- of Google-account. Je kunt dan meteen muziek lenen. Je ontvangt per e-mail een ophaalbericht als het aangevraagde materiaal voor je klaar staat in de bieb. De kosten bedragen 4 € leengeld per schijfje.

Leen via je bieb

Muziekadvies

muziekadvies

Voer een artiest- of bandnaam in. Op basis van deze naam geeft Muziekweb je vervolgens een muziekadvies.

Advies geven