Muziekweb

Muziekweb is de muziekgids van de bibliotheek. De gids biedt ruim zes miljoen nummers die gratis te beluisteren zijn. Een eenvoudige manier om kennis te maken met onbekende muziek!

Nieuw binnen

Nieuw binnen bij muziekweb

Wekelijks verschijnen nieuwe releases onder het kopje 'nieuw binnen'. Bovenaan staan de belangrijkste albums van de afgelopen week. Bij 'muziekstijlen' staan korte introducties over alle genres binnen pop, klassiek, jazz en wereldmuziek.

Muziek nieuws

 1. Basiscollectie klassiek : Drie vrouwen en de dood - over Frédéric Chopin

  Chopin behoort tot de allergrootsten. Die positie is opmerkelijk, omdat zijn instrumentarium beperkt was. Hij componeerde geen opera’s of symfonieën. Alles wat hij deed, deed hij op fenomenale wijze met...

  26 november 2020

  Bekijk details van Basiscollectie klassiek : Drie vrouwen en de dood - over Frédéric Chopin

 2. Basiscollectie klassiek : Bach als erfgenaam en erflater van de meerstemmige muziek

  Bach was een hekkensluiter. Zijn talloze fuga’s voor orgel en klavecimbel vormen een tweestromenland: ze waren zowel schatplichtig aan het oude kerkelijke contrapunt van Palestrina en voorgangers als aan...

  23 november 2020

  Bekijk details van Basiscollectie klassiek : Bach als erfgenaam en erflater van de meerstemmige muziek

Hoe werkt het?

muziekweb

Wil je cd’s of dvd’s aanvragen, ga dan naar Muziekweb en log in met je e-mailadres en wachtwoord. Als je nog geen Muziekweb-account hebt kun je ook inloggen met je Facebook- of Google-account. Je kunt dan meteen muziek lenen. Je ontvangt per e-mail een ophaalbericht als het aangevraagde materiaal voor je klaar staat in de bieb. De kosten bedragen 4 € leengeld per schijfje.

Muziekadvies

muziekadvies

Voer een artiest- of bandnaam in. Op basis van deze naam geeft Muziekweb je vervolgens een muziekadvies.