Muziekweb

Muziekweb is de muziekgids van de bibliotheek. De gids biedt ruim zes miljoen nummers die gratis te beluisteren zijn. Een eenvoudige manier om kennis te maken met onbekende muziek!

Nieuw binnen

Nieuw binnen bij muziekweb

Wekelijks verschijnen nieuwe releases onder het kopje 'nieuw binnen'. Bovenaan staan de belangrijkste albums van de afgelopen week. Bij 'muziekstijlen' staan korte introducties over alle genres binnen pop, klassiek, jazz en wereldmuziek.

Muziek nieuws

 1. Curiosa klassiek: Niet van Bach

  De Man met de Helm van Rembrandt is niet van Rembrandt. Het schilderij De Zeven Hoofdzonden van Jeroen Bosch is niet van Jeroen Bosch. Dit zijn van die onthullingen die van tijd tot tijd het journaal halen....

  23 juni 2022

  Bekijk details van Curiosa klassiek: Niet van Bach

 2. Basiscollectie klassiek: Madama Butterfly

  Hartverscheurend drama of effectieve tranentrekker? Al meer dan een eeuw lang brengt de opera Madama Butterfly mensen aan het snotteren. Het was Puccini's derde succesopera op rij (na La Bohème en Tosca)....

  23 juni 2022

  Bekijk details van Basiscollectie klassiek: Madama Butterfly

Hoe werkt het?

muziekweb

Wil je cd’s of dvd’s aanvragen, ga dan naar Muziekweb en log in met je e-mailadres en wachtwoord. Als je nog geen Muziekweb-account hebt kun je ook inloggen met je Facebook- of Google-account. Je kunt dan meteen muziek lenen. Je ontvangt per e-mail een ophaalbericht als het aangevraagde materiaal voor je klaar staat in de bieb. De kosten bedragen 4 € leengeld per schijfje.

Muziekadvies

muziekadvies

Voer een artiest- of bandnaam in. Op basis van deze naam geeft Muziekweb je vervolgens een muziekadvies.