Muziekweb

Muziekweb is de muziekgids van de bibliotheek. De gids biedt ruim zes miljoen nummers die gratis te beluisteren zijn. Een eenvoudige manier om kennis te maken met onbekende muziek!

Nieuw binnen

Nieuw binnen bij muziekweb

Wekelijks verschijnen nieuwe releases onder het kopje 'nieuw binnen'. Bovenaan staan de belangrijkste albums van de afgelopen week. Bij 'muziekstijlen' staan korte introducties over alle genres binnen pop, klassiek, jazz en wereldmuziek.

Muziek nieuws

 1. Curiosa: Gregoriaans in popmuziek

  Gregoriaans spreekt nog altijd tot de verbeelding, en dat is niet gek voor muziek die al bijna 1300 jaar oud is. Om de zoveel jaar verschijnt er wel een cd met gregoriaans die een groter publiek bereikt....

  11 juni 2021

  Bekijk details van Curiosa: Gregoriaans in popmuziek

 2. Van Eigen Bodem: Zingende voetballers

  Met het EK 2021 voor de deur gaat deze aflevering van Van Eigen Bodem over voetbal. Dit keer gelukkig geen saaie tactiekbesprekingen, maar gewoon lekkere muziek. Vijf nummers van Nederlandse voetballers...

  11 juni 2021

  Bekijk details van Van Eigen Bodem: Zingende voetballers

Hoe werkt het?

muziekweb

Wil je cd’s of dvd’s aanvragen, ga dan naar Muziekweb en log in met je e-mailadres en wachtwoord. Als je nog geen Muziekweb-account hebt kun je ook inloggen met je Facebook- of Google-account. Je kunt dan meteen muziek lenen. Je ontvangt per e-mail een ophaalbericht als het aangevraagde materiaal voor je klaar staat in de bieb. De kosten bedragen 4 € leengeld per schijfje.

Muziekadvies

muziekadvies

Voer een artiest- of bandnaam in. Op basis van deze naam geeft Muziekweb je vervolgens een muziekadvies.